Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-05@21:12:48 GMT

ماجرای باز بودن درهای مدارس در روزهای کرونایی

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۴۰۸۱۸

ماجرای باز بودن درهای مدارس در روزهای کرونایی

خبرگزاری فارس ـ گروه آموزش و پرورش: در گذشته یعنی تا قبل از ماجرای کرونا، هر وقت اعلام می‌شد که مدارس تعطیل است، به این معنا بود که همه کسانی که در مدرسه حضور می‌یایند تعطیل هستند و درهای مدرسه هم بسته است. به عبارت دیگر هم دانش‌آموزان، هم کادر مدرسه یعنی معلمان، مدیر و نیروهای اداری تعطیل می‌شدند.

اما این روند حالا تغییر کرده است و وزیر آموزش و پرورش تأکید دارد که نباید درهای مدرسه بسته شود مگر اینکه شرایطی ایجاد شود که همه ادارات تعطیل باشند و در آن صورت، مدارس هم تعطیل می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همان زمان که در دوران شیوع کرونا یعنی اسفند سال گذشته، مدارس تعطیل شد، اعلام شد که بخشی از کادر اجرایی باید در مدرسه حضور یابند و برخی هم نسبت به این موضوع گلایه داشتند. برخی از مخاطبان خبرگزاری فارس هم در سامانه فارس من با ثبت سوژه‌ای با عنوان «چرا با شیوع کرونا معلمان در مدارس حضور دارند؟» خواستار پیگیری شدند.

12 اسفند سال 98، عبدالرضا فولادوند مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران طی بخشنامه‌ای به میران مناطق آموزش و پرورش اعلام کرد: «به منظور هماهنگی و نظارت بیشتر در امر آموزش، ضروری است کلیه مدیران و کادر اداری مدارس از ساعت 9 صبح لغایت 12 در مراکز آموزشی حضور فعال داشته تا نسبت به امور آموزشی و ارتباط مؤثر معلمان و دانش‌آموزان و همچنین اولیای محترم رصد کامل صورت پذیرد».

در شیوه‌نامه بازگشایی مدارس در 25 مرداد که به ادارات‌کل آموزش و پرورش استان‌ها ابلاغ شد، متناسب با 3 وضعیت قرمز، زرد و سفید درباره حضور دانش‌آموزان در مدارس تصمیم‌گیری شده بود؛ در این شیوه‌نامه در خصوص فعالیت مدارس آمده است: «مدرسه رکن اصلی بازگشایی مطلوب مدارس در سال تحصیلی آینده و عنصر کلیدی تداوم و استمرار آموزش و یادگیری در طول سال تحصیلی در وضعیت‌های سه‌گانه و روش‌های آموزشی مختلف محسوب می‌شود و متشکل از تمام معاونان، مربیان، معلمان، شورای مدرسه، انجمن اولیا و مربیان، شورای دانش‌آموزی، بسیج دانش‌آموزی و انجمن اسلامی دانش‌آموزی است که با مسؤولیت مدیر مدرسه، علاوه بر وظایف محوله قبلی، عهده‌دار مسئولیتهای زیر است:

1 -حضور مداوم و فعال مدیر و تمام همکاران در شبکه آموزشی دانش‌آموز (شاد) به عنوان بخشی از محیط کار.

2 -شناسایی، ثبت‌نام، آموزش و نگهداشت کلیه دانش‌آموزان مدرسه و عضویت آنها در شاد. 

3-اصلاح اطلاعات و مشخصات همکاران و دانش‌آموزان مدرسه در سناد برای تشکیل کلاس‌ها در بستر شاد.

4 -تعیین روش دسترسی دانش‌آموزان به هرکدام از روش‌های آموزشی، متناسب با شرایط و اقتضائات هر کدام از آنها.

5 -پایش مستمر کیفیت ارتباط و تعامل دانش‌آموزان با معلمان و دبیران و کنترل مستمر و مداوم جریان آموزش تک‌تک دانش‌آموزان با روش‌های ذکر شده در وضعیت‌های سه‌گانه.

6 -تعامل و ارتباط با خانواده‌ها و دانش‌آموزان با استفاده از فرصت‌های مختلف حضوری، غیرحضوری و مجازی.

7 -ضدعفونی مستمر کلاس‌ها، سرویس‌های بهداشتی و محیط مدرسه با مشارکت اولیاء و نهادهای مسؤول.

8 -نظارت بر وضعیت بهداشتی سرویس‌های ایاب و ذهاب دانش‌آموزی و توجیه والدین.

9 -تعامل مستمر با راهبران آموزشی، کارشناسان معین و مسؤلان ادارات آموزش و پرورش.

10 -حضور مستمر مدیر و کارکنان اجرایی مدرسه در محل کار در تمام روزهای کاری هفته در تمام وضعیت‌ها.

* وزیر آموزش و پرورش: هیچوقت از تعطیلی مدارس صحبت نمی‌کنیم

مقرر شد تمام مدارس کشور برخلاف شیوه‌نامه پیش‌بینی شده و وضعیت‌های سه‌گانه، دایر شوند و حضور دانش‌آموزان در مدارس اختیاری باشد؛ به عبارت دیگر آموزش‌های حضوری، تلویزیونی و مجازی برای دانش‌آموزان در نظر گرفته شد و دانش‌آموزان می‌توانستند به اختیار از یکی یا همه امکانات استفاده کنند. وزیر آموزش و پرورش هم بارها و بارها در جلسات متعدد اعلام کرد که درباره وضعیت کرونا و بسته شدن مدارس، تنها ستاد مدیریت بیماری کرونا تصمیم‌گیری می‌کند و آموزش و پرورش تابع تصمیمات این ستاد است.

با شدت گرفتن شیوع بیماری کرونا، مقرر شد که مدارس پایتخت و تعدادی از اماکن دیگر تعطیل شوند اما این تعطیل شامل حامل کادر مدرسه نشد؛ محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش درباره تکلیف کارکنان و مدیران مدارس در تعطیلی یک هفته‌ای مدارس، گفت: «ما هیچوقت از تعطیلی مدارس صحبت نمی‌کنیم؛ از حضور یا عدم حضور دانش‌آموزان صحبت می‌کنیم یعنی اگر ستاد ملی مدیریت کرونا اعلام کند که کلاس‌های درس حضوری نباشد و تعطیل شود، دانش‌آموزان به مدرسه نمی‌آیند؛ وقتی دانش‌آموزان به مدرسه نمی‌روند، معلمانی که خدمات آموزشی به آنها ارائه می‌کنند هم می‌توانند از طریق مدرسه و هم می‌توانند از خانه خودشان، خدمات آموزشی مجازی را ارائه کنند اما مدرسه باز است و مانند بقیه ادارات و مراکز خدماتی کشور است یعنی هر زمانی که مراکز خدماتی کشور بسته شود، مدارس هم در آن شرایط هم مجاز هستند که تعطیل شوند».

* مدرسه جایگاه ارتباط بین مدیریت مدرسه، دانش‌آموزان، خانواده و ستاد است

در نگاه جدید آموزش و پرورش، مدرسه تعطیل نمی‌شود بلکه این دانش‌آموزان هستند که در مدرسه حضور دارند یا ندارند. نگاه به مدرسه تغییر کرده است.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: «مدرسه کانون ارتباط ما محسوب می‌شود و جایگاهی است که بین مدیر و معلمان، ستاد و مدیریت مدرسه و بین خانواده و مدرسه ارتباط برقرار می‌شود پس مدرسه باز است و هر زمانی که ستاد ملی کرونا اعلام کند که مدارس تعطیل است، دانش‌آموزان به صورت مجازی آموزش می‌بینند؛ البته حضور دانش‌آموزان در مدرسه اختیاری است و هر زمانی که والدین ترجیح دهند که از آموزش‌ غیرحضوری استفاده کنند، هیچ منعی نیست و ما خدمات لازم را به آنها ارائه دهیم».

وی در پاسخ به این پرسش که «موردی داشتیم که مدارس به دلیل ابتلای دانش‌آموزان و معلمان به دلیل کرونا تعطیل شود؟»، گفت: «خیر؛ چند مورد وزارت بهداشت برای رعایت پروتکل‌ها تذکر داده است که انجام شده است؛ 116 هزار مدرسه داریم و اعلام کردیم که اگر در مدرسه‌ای فردی کرونا گرفت، آن مدرسه بدون اعلام ستاد ملی کرونا، دو هفته تعطیل خواهد بود؛ اگر معلم و دانش‌آموزی علائم کرونا داشت، حتما به مدرسه نرود اما گزارشی که ما به دلیل شیوع کرونا تعطیل کرده باشیم، نداشتیم».

به گزارش فارس، بر این اساس مدارس کشور دایر هستند و فقط در شرایطی که سلامت دانش‌آموزان به خطر بیفتد، مدرسه تعطیل می‌شود چرا که مدرسه دارای جایگاه ویژه‌ای است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش و پرورش مدرسه دانش آموزان معلمان محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش مدارس وزیر آموزش و پرورش حضور دانش آموزان دانش آموزان دانش آموزان دانش آموزان دانش آموزی وضعیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۴۰۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پورثانی: کارنامه رشدی تربیتی دانش‌آموزان به‌زودی صادر می‌شود

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام محمدحسین پورثانی معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش با حضور در برنامه جهان آرا که همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری (ره) و روز گرامیداشت مقام عالی معلم از شبکه افق پخش شد، ضمن تبریک روز معلم به تمام معلمان سراسر کشور گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی، شهیدان رجایی و باهنر نهال امور تربیتی را در آموزش و پرورش کاشتند سال ها بعد معاونت پرورشی و فرهنگی به طور رسمی در ساختار آموزش و‌ پرورش شکل گرفت این ساختار تا سال ۱۳۸۰ مستقر بود تااینکه معاونت پرورشی و فرهنگی منحل و ساختار سازمان دانش آموزی جایگزین شد.

وی افزود: در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت بدنی نگاشته می شود و این معاونت برمی گردد در این سال ها و ۱۸ سال بعد از احیای معاونت پرورشی و فرهنگی مقام معظم رهبری نکات مهمی را در حوزه پرورشی اشاره و عدم رضایت خودشان را از وضعیت پرورشی در آموزش و پرورش اعلام کردند.

پورثانی ادامه داد: امروز نیز مقام معظم رهبری نکات دقیقی را در دیدار با معلمان فرمودند چراکه معاونت پرورشی و فرهنگی در دولت جدید یکی از اساسی ترین و مهم ترین معاونت های آموزش و پرورش است و در بین همکاران معاونت تربیتی شناخته می شود.

وی اظهار کرد: برنامه ریزان سند تحول بنیادین، آموزش و پرورش را به عنوان وزارت تربیت رسمی پیشنهاد کرده بودند در سند تحول بنیادین کلمه آموزش و پرورش پیدا نمی شود و تمام کلمات به تربیت ختم می شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: سند تحول بنیادین با توجه به مبانی دینی و تربیتی نگاشته شده است اما با تحقق آن فاصله داریم در صورتی که همکاران در مدارس تلاش می کنند که تربیت محقق شود.

وی ادامه داد: در دولت قبل سند ۲۰۳۰ بررسی شد تا در آموزش و پرورش نهادینه شود اما در دولت سیزدهم اتفاقات خوبی افتاد که راه و حرکت ما در مسیر باشد؛ در شورای عالی انقلاب فرهنگی نقشه راه سند مطرح شده که مطالبه چندین ساله مقام معظم رهبری نیز بوده است با تصویب سند پرورشی و نقشه راه معتقدیم مسیر تربیت مشخص می شود.

وی درباره آسیب به موضوع تربیت با تعدد مدارس گفت: عدالت آموزشی با تنوع مدارس سازگار نیست؛ ماده واحده ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی است تا کاهش تنوع مدارس در نظام آموزش و پرورش شکل بگیرد با تصویب این امر، مسیر بهتری در پیش خواهیم گرفت.

وی درباره برنامه ریزی آموزش و پرورش برای تربیت نیروی موثر تربیتی گفت: معتقدیم در جایی که ساختمان مدرسه فرسوده است می توان درس خواند محتوا اگر صد در صدی نبود می توان درس خواند اما اگر معلم تراز نباشد نمی توان درس خواند. 

معاون پرورشی و فرهنگی افزود: طی سال های اخیر جذب نیروی پرورشی در آموزش و پرورش نداشتیم روز جمعه ۱۴ اردیبهشت آزمون استخدامی جذب ۱۵ هزار مربی پرورشی بعد از ۱۵ سال برگزار می شود چراکه ۵۰ درصد مدارس مربی پرورشی ندارند.

وی تاکید کرد که کیفیت استخدام نیز مهم است در سال هایی قریب به ۳۰۰ هزار نیروی انسانی وارد آموزش و پرورش می کردیم که از مبادی تربیت معلم نبوده اند لذا در سال گذشته کانون های ارزیابی در کشور مستقر شدند این کانون ها ابزارهایی دارند تا معلمان را ارزیابی کنند تا اگر نیرویی توانمند بود وارد آموزش و پرورش شود.

وی اشاره کرد: ارتقای وضعیت معلمان نکته بعدی است نظام رتبه بندی معلمان برای این موضوع پیاده شد که تلاش و کار علمی همکاران دیده شود.

وی با تاکید براینکه جوش درونی مربی تربیتی مهم است گفت: در بحث ارزشیابی همکاران باید نسبت به فعالیت همکار امتیاز ویژه دهیم تکلیف برنامه هفتم دادن کارنامه رشدی تربیتی در کنار کارنامه تحصیلی به دانش آموزان است.

پورثانی اضافه کرد در نظام ارزیابی شاخص هایی تعیین کرده ایم و به مربیان امتیاز می دهیم همچنین منزلت و ارزش به کار معلمی که کار تربیتی می کند مدنظر است.

وی اظهار کرد: نظام ارزشیابی در آموزش و پرورش در حال اجراست اما ورود شاخص های تربیتی تغییر کرده است امروزه یک معلم برای ارتقای رتبه باید شاخص هایی را بگذراند.

پورثانی از افزایش برگزاری اردوی دانش آموزی خبر داد و گفت: گفتمان سازی و انتظار عمومی از آموزش و پرورش مطالبه امروز مقام معظم رهبری است تا کار تربیتی جدی در مدارس صورت بگیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف
  • شبکه‌ای از دانش‌آموزان سمپاد در نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی شکل می‌گیرد
  • برخورد قانونی با معلم بلاگر‌ها در مدارس
  • ضرورت توجه به مدرسه محوری در آموزش وپرورش
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • مهارت‌آموزی در کنار تحصیل در مدارس ضروری است
  • بهره برداری از ۵۰۰ مدرسه نیمه تمام استان کرمان طی ۲ سال
  • کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به حوزه آموزش و پرورش بردسکن
  • کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به آموزش‌وپرورش بردسکن
  • پورثانی: کارنامه رشدی تربیتی دانش‌آموزان به‌زودی صادر می‌شود